Kalibracija uređaja – LR 500 prečišćivač zraka

21 Decembra, 2021

Prečišćivač zraka LR 500 osigurava da je zrak koji udišete kod kuće čist filtriranjem velikog broja virusa i bakterija u zraku. Čisti zrak preko troslojnog filtriranog sistema (predfilter + filter aktivnog uglja + HEPA filter). Kućna prašina, životinjske dlake, polen, razne bakterije i virusi, kao i štetni plinovi filtriraju se iz zraka. Posjeduje i wi-fi konekciju. Performanse filtera ovog uređaja su 99,95%, a posjeduje i PM 2.5 senzor koji prepoznaje fine čestice prašine 2.5 μm. Dodatno čisti zrak pomoću birajućeg ultraljubičastog svjetla.

Šta je kalibracija?

Kalibracija je proces korekcije mjernog instrumenta na način da se njime mjere veličine čije su vrijednosti već poznate. Kalibracija smanjuje sistematsku pogrešku.

Kada je potrebno izvršiti kalibraciju uređaja?

Kalibraciju uređaja LR 500 potrebno je izvršiti kada primijetite da senzor na uređaju očitava puno veću vrijednost od normalne ili ukoliko se upali lampica upozoravajuće crvene boje.
Postupak kalibracije uređaja pogledajte na Beurer YouTube kanalu klikom na link: https://www.youtube.com/watch?v=tDUPIV1VQbA&ab_channel=BeurerBosnia