Posjeta Staračkom Domu Sentivo

24 Oktobra, 2022

“Onaj ko sačuva sposobnost da vidi ljepotu, nikada ne ostari.” 

Bez obzira na to koliko godina imate, ili kakve su Vaše okolnosti, Vi ste posebni, i Vi i dalje imate nešto jedinstveno za ponuditi.

Sunčani jesenji ponedjeljak naveo nas je na ideju da posjetimo Starački Dom Sentivo i Sentivo Senior Centar. Ovaj topli dom smješten je u jednom od najljepših dijelova Sarajeva, što možete vidjeti u nastavku na fotografijama.

Prvo što primijetite kada posjetite ovo predivno mjesto je široko, izuzetno uređeno dvorište namijenjeno rekreaciji.  Pri samom ulazu u dom dočekala su nas nasmijana lica ljubaznog osoblja popraćena pozitivnom energijom.

Pri posjeti Staračkom Domu Sentivo primijetili smo da je ovo zasigurno posebno mjesto na kojem se s ljubavlju i pažnjom stručnjaci brinu o osobama treće životne dobi poštujući njihovo dostojanstvo i individualne potrebe.

Naš cilj je kroz samo druženje bilo i mjerenje krvnog pritiska Beurer tlakomjerima BC 28 i BC 58, te podizanje svijesti o važnosti redovnog praćenja krvnog pritiska. Dočekala su nas nasmijana lica koja su sa nama razmijenila svoja životna i zdravstvena iskustva. Nastojali smo da ih podstaknemo na aktivno i zdravo starenje koliko god je to moguće.

Uistinu, jedno predivno iskustvo koje planiramo ponoviti u budućnosti.

Vaš Beurer