JEDNOSTAVAN RECEPT ZA CHEESECAKE UZ BEURER KS 34 KUHINJSKU VAGU

3 Augusta, 2021

Kada je u pitanju Cheesecake, izuzetno je bitno da se pridržavate recepta kako bi dobili savršen okus torte. Uz Beurer KS 34 kuhinjsku vagu, pripremanje kolača može biti vrlo jednostavno!

Posjeduje magični LED zaslon koji se prikazuje samo tokom mjerenja. Izuzetno je praktična iz razloga što je maksimalna težina koju možete vagati je 15 kg, a posjeduje i staklenu površinu koja je izuzetno jednostavna za čišćenje.

U ovom blogu saznajte kako da napravite idealan Cheescake, uz jako malo sastojaka koje ćete jednostavno izvagati uz pomoć Beurer KS 34 kuhinjske vage.

Sastojci:

Kora:

Krema:

Preljev:

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stepeni.  Papirom za pečenje prekrijte dno manjeg kalupa za torte (do 24 cm). Keks sameljite u sitne mrvice te ih pomiješajte sa zobenim pahuljicama i rastopljenim maslacem. Smjesu istresite na dno pripremljenog kalupa, poravnajte je čvrsto pritišćući prstima i odložite na stranu.

Svježi sir smiksajte u glatku masu te mu dodajte jogurt, 1 cijelo jaje, 2 žumanjka, med i limunov sok. Kratko miksajte dok smjesa ne postane glatka i jednolična. U drugoj posudi istucite 2 bjelanjka u čvrsti snijeg te ih pažljivo umiješajte u mješavinu sira.

Smjesu prelijte u kalup za pečenje preko osnove od keksa i pahuljica i pecite 30 minuta nakon čega kolač prekrijte aluminijskom folijom i smanjite temperaturu na 160 stepeni. Pecite još 1 h, odnosno dok se kolač ne stvrdne u sredini.

Isključite pećnicu i ostavite da se kolač hladi 30 minuta u pećnici sa lagano odškrinutim vratima da spriječite raspucavanje kolača. Kad se kolač potpuno ohladi stavite ga u frižider da se dodatno ohladi i očvrsne prije posluživanja. Nožem lagano odvojite kolač od stijenki kalupa, kalup otvorite i izvadite kolač. Za preljev,  100g  borovnica i kašiku meda kuhajte na srednjoj jačini 6 do 8 minuta. Dok je još vruće, procijedite borovnice i ostavite sok.

Pomiješajte 100g borovnica u i sok od limuna. Umiješajte u sok od borovnica. Neposredno prije posluživanja, kolač ukrasite preljevom.

(Možete koristiti i neko drugo voće po želji umjesto borovnica)

Jednostavno, zar ne?

 

Beurer KS 34 kuhinjska vaga

KS 34 kuhinjska vaga se ističe svojim modernim dizajnom. Posjeduje LED zaslon koji se prikazuje samo tokom mjerenja, a iznimno visok težinski kapacitet od 15 kg čini vagu izuzetno praktičnom.

Beurer KS 34 kuhinjska vaga posjeduje funkciju zadržavanja, težina je prikazana nakon mjerenja. Posjeduje i staklenu površinu koja se izuzetno lako čisti, kao i funkciju TARE.

Automatski se isključi ukoliko se ne koristi, tako da osigurava štednju baterije. Kao i većina Beurer proizvoda posjeduje garanciju od 3 godine.

Ovaj mjesec Beurer KS 34 možete naručiti po akcijskoj cijeni od 32,90 KM. Kupovinu možete izvršiti putem naše online prodaje ili tako što ćete posjetiti jednu od naših poslovnica u BBI Centru ili na adresi Blažujski drum 24 na Ilidži.

 

 

 

 


[elementor-template id="10585"]