4 savjeta za pravilnu njegu brade

17 Augusta, 2021

U današnjem vremenu brada je jedan od najvažnijih muških dodataka. Prema raznim istraživanjima, 35% muškaraca na svijetu ima bradu. Beurer je iz tog razloga pripremio nekoliko savjeta za muškarce koji svoju bradu žele održavati oblikovanom i urednom, a u tome će Vam pomoći „Beurer Barber’s Corner“.  Ovaj dio Beurer asortimana nudi sve što je jednom muškarcu potrebno za profesionalno njegovanje i oblikovanje brade u svom domu.

Dugogodišnja firma sa sjedištem u Ulmu nudi ukupno šest proizvoda koji ispunjavaju posebne i različite funkcije za njegu brade.
Svestrani Beurer HR 6000 trimer sa svojom fleksibilnom dvostranom oštricom za brijanje od nehrđajućeg čelika olakšava uklanjanje dlaka od glave do pete.
Rotacijski brijač HR 8000, s druge strane, kombinacija je brijača i stylera čije se glave brijača prilagođavaju konturama lica za ugodno brijanje. S modelom HR 8000 mogući su različiti stilovi zahvaljujući sredstvu za oblikovanje brade i trimeru. Šišanje kao u salonu moguće je čak i kod kuće uz pomoć Beurer HR 5000 mašinice za šišanje. Različiti dodaci i dijelovi dodatne opreme omogućavaju svestrane i individualne frizure. Zahvaljujući snažnoj bateriji, mašinicu za kosu možete koristiti i bežično. A tu je i HR 2000 precizni trimer. Ostale proizvode iz Barber’s corner-a pogledajte klikom na „Beurer Barber’s corner“.

Savjeti stručnjaka za savršeno brijanje

Thorsten Staudt, vlasnik brijačnice Jimmy Ray’s u Nürnbergu, jedan je od najboljih brijača u Njemačkoj. Njegova brijačnica, otvorena 2003. godine, bila je prva u Njemačkoj. Stručnjak daje ekskluzivne savjete kako savršeno oblikovati bradu kod kuće.

1. Pravilno ošišajte bradu

“Šišanje brade znači imati pravu opremu”, kaže Thorsten Staudt. “Najvažniji dio opreme je trimer za bradu s nastavkom za brijanje podesivim po dužini ili različitim nastavcima. Za konture se može koristiti mokri aparat za brijanje ili precizni trimer.” Beurer HR 4000 brijač, može se koristiti za precizno brijanje. Brzo će i profesionalno oblikovati bradu zahvaljujući tri izmjenjiva nastavka različite dužine. Visokokvalitetno sječivo od nehrđajućeg čelika sa premazom od titanijuma osigurava maksimalnu kompatibilnost sa kožom, a dodatno precizno pričvršćivanje sa tankim sječivom pravi precizne konture.

2. Obratite pažnju na dužinu brade

“Prilikom šišanja potrebno je uzeti u obzir i dužinu brade. ” Za trodnevne dlačice dovoljno je postaviti aparat za brijanje na željenu dužinu i pažljivo ošišati svu bradu na istu dužinu. Za brkove biste trebali ukloniti dlačice iznad usne bez dodatka i posebno obratiti pažnju na konture koje se nalaze izvan strukture. Posebno je važno da se dlake na vratu “ne stope sa bradom “, nastavlja Thorsten Staudt. Na primjer, Beurer HR 7000 aparat za brijanje može se koristiti za sprječavanje ove vrste rasta. Uređaj se prilagođava konturama lica, olakšavajući potpuno brijanje. Trimer za proširivanje detalja također omogućuje kombinovanje svakodnevnog brijanja i precizno oblikovanje brade.

3. Prilikom brijanja neophodna je odgovarajuća priprema

“Kako bi brada izgledala čista, mora se posebno oprati”, kaže Thorsten Staudt. “Šampon na bazi ulja najbolji je za to jer sprječava isušivanje kože ispod brade.” Za posebno osjetljivu kožu ili vrlo gustu bradu, stručnjak preporučuje korištenje šampona s dodatkom ulja čajevca. Zbog toga koža postaje meka i povećava cirkulaciju zraka ispod brade.

4. Ulja pomažu pri brijanju

“Ulja i balzami pomažu pri šišanju brade. Oni pripremaju kožu za brijanje, što olakšava brijaču da dođe do kontura. Brada se tada može oblikovati po želji pomoću češlja”, objašnjava Thorsten Staudt. Ulja zadržavaju dlačice brade u strukturi, što brijaču olakšava da ih ošiša. Istovremeno imaju umirujuće djelovanje koje sprječava iritaciju kože tokom brijanja.

Uz ove savjete, svaki je muškarac spreman njegovati bradu kod kuće!