Beurer masažni pištolji za ciljanu i efikasnu regeneraciju mišića

11 Novembra, 2022

Recite zbogom bolu u mišićima! Ciljana trigger point masaža regeneriše umorne dijelove tijela i efikasno ublažava napetost mišića.

Beurer PhysioLine nudi precizno skrojene proizvode koji pružaju efikasnu podršku za jačanje i regeneraciju mišićnog tkiva. Asortiman je proširen  sa dva nova pištolja za masažu, MG 99 compact i MG 185, i nudi sportistima, prije svega, priliku za umirujući odmor nakon treninga. Štaviše, uređaji mogu pružiti olakšanje osobama koje pate od napetosti u svakodnevnom životu, na primjer kao rezultat kancelarijskog posla.

Oba masažera mišića mogu se koristiti na različite načine: na butinama, listovima, ramenima, rukama i različitim dijelovima leđa (osim kičme). Primjena ciljane trigger point masaže aktivira i regenerira mišiće.

MG 99 compact – lagan i praktičan za upotrebu

MG 99 compact idealan je za upotrebu kod kuće, u teretani ili u pokretu. Zahvaljujući svom ergonomskom dizajnu, vrlo je lagan i tih, može se koristiti bilo gdje. Radi na baterije i savršeno se uklapa u svaku sportsku torbu. Sa svoja četiri različita nastavka (loptasta glava, spiralna glava, glava u obliku slova U i ravna glava) za individualnu upotrebu, kao i pet nivoa intenziteta, mišićni masažer brzo umiruje i opušta umorne mišićne grupe. LED diode na uređaju pokazuju nivo intenziteta i nivo baterije. Masažni pištolj se ističe zahvaljujući specijalnom dizajnu i modernoj metalik boji. Na najnižem nivou intenziteta, uređaj omogućava do četiri sata bežične upotrebe zahvaljujući litijum-jonskoj bateriji. Potpuno punjenje traje otprilike 3,5 sata.

 

MG 185: Energija sa 9 nivoa intenziteta i 3 režima masaže

Novi MG 185 savršeno leži u ruci zahvaljujući optimalnoj raspodjeli težine i tankom, modernom dizajnu. Ima pet različitih dodataka za masažu i ukupno devet nivoa intenziteta za moćnu i ciljanu masažu različitih mišićnih područja. Postoje i tri unaprijed definisana programa masaže koje možete izabrati – za upotrebu na cijelom telu. Nivoi intenziteta i programi masaže mogu se lako kontrolisati kako bi odgovarali Vašim ličnim potrebama pomoću ekrana na dodir. Nivo baterije je također prikazan u boji na displeju. Kao i MG 99 compact, MG 185 posjeduje četiri nastavka: loptastu glavu, spiralnu glavu, glavu u obliku slova U i ravnu glavu. Također dolazi sa glavom zračnog jastuka, koja je savršena za korištenje na osjetljivom tkivu, kao što je područje vrata.

MG 185 se ističe zahvaljujući klasičnom crnom dizajnu sa atraktivnim akcentima u boji. Na nivou intenziteta 1, moćna litijum-jonska baterija ima izuzetan radni vijek baterije do 5,5 sati, što je dovoljno za više od 20 ciklusa upotrebe. Vrijeme punjenja je otprilike tri sata. Uključena je praktična putna torbica za skladištenje i transport. MG 99 compact i MG 185 imaju funkciju automatskog isključivanja, koja automatski završava program nakon preporučenog vremena primjene od deset minuta.

Tehnički podaci:

MG 99 kompaktni masažni pištolj

Dimenzije: cca. 16,4 x 5,8 x 18,4 cm bez dodataka
Težina: cca. 620 g bez dodataka/adaptera
Intenzitet u o/min: 1800 – 3000
Nastavci i nivoi intenziteta: 4 nastavka, 5 nivoa intenziteta

MG 185 masažni pištolj

Dimenzije: cca. 26 x 6,5 x 15,5 cm bez dodataka
Težina: cca. 1075 g bez dodataka/adaptera
Intenzitet u o/min: 1200 – 3000
Nastavci i nivoi intenziteta: 5 nastavaka, 9 nivoa intenziteta, 3 režima masaže