Dnevna svjetlost

Dnevna svjetlost spas od lošeg raspoloženja

4 Januara, 2021

Dnevna svjetlost, dobro osvjetljena prostorija i dovoljna količina svjetla, veoma su važni faktori za svakodnevno funkcionisanje. Neki stambeni objekti, pogotovo oni koji su okrenuti prema sjevernoj strani, nemaju dovoljnu količinu prirodne svjetlosti. Nažalost, to je jedan od razloga za nastajanje nervoze, neraspoloženja i depresije.

Pored toga, što estetski djeluje na prostoriju, prirodna svjetlost ima i svoja terapeutska svojstva. Nerijetko, pogotovo u zapadnim zemljama, ljudi redovno posežu za terapijom u kojoj se koriste za to nemjenje lampe. Lampe, koje stvaraju dnevnu svjetlost.

Poznato je kako je svjetlo iznimno važno za mnoge procese u prirodi. Važno je i za funkcionisanje čovjekovog tijela, naročito mozga. Svjetlo programira i održava biološki sat sat živih bića, uključujući ritam spavanja i budnosti.

Sunčevo svjetlo, dnevna svjetlost i zdravlje

Sunčevo je svjetlo jedan od glavnih prirodnih aktivatora proizvodnje serotonina, a nedostatak sunca usporava i smanjuje njegovo lučenje. Stoga su proljeće i ljeto, sa svojim dugim i često sunčanim danima, razdoblja kad depresija manje hara. Zimi se preporučuje izlaganje dnevnom svjetlu u svakoj prilici, čak i kad je oblačno. I prekrivenom oblacima, sunce daje dovoljno svjetlosti da epifiza prestane lučiti “sanjivi” hormon melatonin već nakon pola sata.

Stručnjaci smatraju da zimsku depresiju uzrokuje smanjena količina dnevnog svjetla u jesenskom i zimskom razdoblju. Zbog toga je jako važno znati da nam u nedostatku svjetlosti, prvi pomoć pružaju lampe, koje svojim djelovanjem imitiraju i stvaraju dnevno svjetlo.

Beurer TL 100 2 u 1

Unesite sunce u svoj dom uz pomoć Beurer lampe za imitaciju prirodnog, dnevnog svjetla. Beurer TL 100 jedna je od terapijskih lampi, uz čije djelovanje će se smanjiti mogućnost nastanka depresije i promjene raspoloženja.

Svojim elegantnim izgledom i LED tehnologijom, pružit će vam sve što je potrebno da svoj svakodnevni prostor pretvorite u mjesto za potpuni užitak. Intenzitet svjetlosti od 10.000 luxa, čine je jedinstvenom na našem tržištu. Dodanu specifikaciju daje i mogućnost promjene boje svjetla.