Mišljenje pedijatra o Beurer proizvodima

14 Augusta, 2019
  1. Koliko dugo radite kao pedijatrica i što Vam je najljepše u tom poslu, a što biste voljeli da se manje događa?

Kao pedijatar radim 15 godina, a zadnjih 9 godina u vlastitoj ordinaciji. Smatram to ostvarenjem svog sna o svakodnevnom bavljenju medicinom u uslovima bez velikog stresa. Pedijatrija u primarnoj zaštiti daje mogućnost rada i sa zdravom djecom, praćenja njihovog razvoja i rasta te učešća u radostima roditelja i djece.  Nažalost, povremeno imamo i teške situacije u kojima treba saopštiti o sumnji na diabetes, leukemiju ili drugu ozbiljnu bolest.

  1. Koliko se roditelji ozbiljno pridržavaju vaših uputa, ako imate uvid u to?

Većina roditelja se pridržava uputa, a s obzirom da dolaze na kontrole ili telefonski javljaju o stanju djeteta u 80% slučajeva imam uvid u situaciju. Često i nakon nekoliko mjeseci pri narednom dolasku rezimiramo prethodnu bolest i stanje između posjeta.

  1. Pojava novih bolesti kod djece? (Imamo puno više debljine, duševnih poremećaja, autizma, ADHD-a, više alergijskih bolesti, astme, alergija probavnog sustava, neurodermitisa, autoimunih bolesti…)

Ovdje se ne radi o novim bolestima već  o incidence pojavljivanja, te informisanosti roditelja. Mnoga stanja su uslovljenja našim okruženje. Planeta je zagađena. Jedemo GMO hranu, pijemo mrtvu vodu iz vodovoda i flaša uz mikročestice plastike. Udišemo zagađen zrak. Izloženi smo raznim vrstama zračennja uređaja, telefona, antena, što uz već postojeće Zemljino zračenje oštećuje organizam i mijenja naš genetski potencijal. Ako još tome dodamo konzumerizam potenciram reklamama i navikama prejedanja povećana incidence bolesti koje navodite nije iznenađujuća i vjerovatno će biti sve veća.

  1. Da li Vam je poznat brend Beurer i asortiman koji nudi i eventualno da li nešto od asortimana koristite u Vašoj ordinacji ?

Od početka rada  Pedijatrijske ordinacije “Suncokret” koristimo proizvode brenda Beurer i imamo dobro iskustvo.  Vage za bebe mogu preporučiti i za kućnu upotrebu jer imaju široko korito te se djeca i preko godinu dana mogu vagati. Koristimo i stojeće vage za veću djecu. Vrlo je zanimljiv dizajn za djecu jer je naravno i to vrlo važno u uzrastu 2-4 godine. Za mjerenje temperature najbolje iskustvo imam sa rektalnim toplomjerom sa fleksibilnim vrhom.

  1. Koliko dugo koristite Beurer proizvode i za kojim proizvodima iz Beurer asortimana ima najviše upita i potreba od roditelja za djecu i kakve su Vam povratne informacije?

Roditeljima najviše preporučujemo kompresorske inhalatore brenda Beurer. Naš princip liječenja respiratornih infekcija i  astme obavezno uključuje inhalacionu terapiju. To je nezamislivo bez kvalitetnog inhalatora za kućnu upotrebu. Inhaliranje fiziološkom otopinnom ili hiperosmolarnim rastvorom spada u toaletu respiratornog sistema. Ujedno nam omogućuje primjenu niza lijekova u specifičnim situacijama. Veliki broj roditelja to prepoznaje kao mogućnost da pomognu djetetu i prije dolaska ljekaru.  Povremeno imamo pitanje o navikavanju na inhaliranje, što je naravno zabluda. Dijete treba inhaliranje zato što je bolesno ili ima sklonost bronhitisu, a ne zato što se već ranije inhaliralo.

  1. Za kraj eventualno da li imate neki od savjeta za roditelje po pitanju Beurer asortimana?

Proizvode Beurer svakako mogu preporučiti. Njihov kvalitet je vrlo dobar, a cijene su prihvatljive pogotovo ako kupujete u specijaliziranoj prodavnici. Kad dolazi beba mnogi ne znaju šta pokloniti. Mislim da su proizvodi iz asortimana Beurer odličan izbor.