Politika privatnosti

Ova izjava o povjerljivosti podataka odnosi se na povjerljivost podataka koji se deponuju, prikupljaju i smještaju u baze prilikom korištenja web stranice www:beurer.ba  sa ciljem obavljanja on line kupovine proizvoda na pomenutom web shopu.

www:beruer.ba   pridržava se svih zakonskih propisa sa ciljem zaštite privatnosti korisnika.

Svi prikupljeni podaci biće upotrebljeni samo sa ciljem realizacije procesa kupovine, dostave naručenih proizvoda na predviđene adrese, eventualne promotivne aktivnosti kao i poboljšanja naših usluga.

Zbog specifičnosti digitalnog poslovanja pozivamo sve posjetioce web shop-a www:beurer.ba   da pažljivo pročitaju izjavu o povjevrljivosti kako bi na ispravan način razumjeli koje informacije treba da deponuju i u koju svrhu će deponovani podaci biti iskorišteni.

Pristupanjem ili upotrebom naše web stranice, kupac ili posjetilac potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uslovima povjerljivosti podataka i načinom korištenja web shopa www:beurer.ba

Ukoliko se kupac ili posjetilac ne slaže sa ovom izjavom o povjerljivosti podataka upućujemo ga da na web shop www:beurer.ba   ne ostavlja i deponuje nikave lične podatke i da web shop koristi u eventualne informativne svrhe.

 

Zaštita podataka posjetilaca

Na stranici web shopa www:beurer.ba   prikupljamo informacije koje identifikuju posjetioca (korisnika/kupca) web shop-a koji vrši određenu aktivnost na navedenoj web stranici, naručivanje proizvoda, ispunjavanje anketa, slanje komentara i sl. Prilikom obavljanja navedenih radnji posjetilac ima obavezu deponovanja svoji ličnih podataka (ime, prezime, adresa, kontakt telefon, e-mail adresa i dr). Deponovanje navedenih podataka je odluka posjetilaca i ukoliko posjetilac ne deponuje tražene podatke za navedene servise neće biti u mogućnosti da ih koristi.

Web shop www:beurer.ba   u svojim bazama podataka ne prikuplja i ne čuva informacije vezane za platne kartice posjetilaca i korisnika usluga koje pružamo putem navedenog servisa.

 

Upotreba podataka posjetilaca

Web shop www:beurer.ba   neće prodavati, iznajmljivati, dijeliti ili otkrivati deponovane privatne podatke posjetilaca trećim stranama osim u slučaju primljenog sudskog naloga u slučaju istrage eventualnih protivzakonitih aktivnosti.  Jedini izuzetak u ovom pravilu je korištenje podataka potrebnih za organizaciju slanja i isporuke kupljenih proizvoda, kada će dio podataka podjeliti sa ovlaštenom firmom koja se bavi dostavom pošiljaka na predviđene adrese.
Postupanje prema maloljetnicima
Maloljetnici mlađi od 16 godina godina ne smiju koristiti Web shop www:beurer.ba   i eventualne narudžbe poslate od lica ispod navedene starosne dobi neće biti realizovane. U skladu sa opšom EU uredbom 2016/679/EZ , www:beurer.ba ne dozvoljava registraciju ‚osobama mlađim od 16 godina. Zbog toga ova web stranica nije dizajnirana na način da privuče osobe mlađe od 16. godina.

 

Promjene u izjavi o povjerljivosti podataka

Ovu izjavu o povjerljivosti podataka Web shop www:beurer.ba   može izmijeniti u bilo kom trenutku objavljivanjem izmjenjenog teksta izjave o povjerljivosti podataka u dijelu “Izjava o povjerljivosti podataka” na web stranici. Izmjene izjave o povjerljivosti podataka stupa na snagu odmah nakon objave na web stranici www:beurer.ba  . Svaki Kupac sam je odgovoran i dužan periodično pregledati ovu stranicu i proučiti bilo kakve promjene u Izjavi o povjerljivosti podataka. Nastavak upotrebe ove web stranice od strane posjetilaca nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva da posjetilac potvrđuje i prihvata sve uslove tako izmijenjene Izjave o povjerljivosti podataka.
Linkovi i veze na druge web stranice

Web shop www:beurer.ba   može sadržati linkove na druge web stranice od interesa. Ako posjetilac odluči iskoristiti taj link i napusti www:beurer.ba   te pređe na drugu web stranicu, Web shop www:beurer.ba   ne može biti odgovoran za zaštitu privatnosti posjetiočevih podataka na toj web stranici.

 

Nadležnost

Posjetilac koristi web stranicu web shop www:beurer.ba   na vlastitu inicijativu i rizik, i odgovornost za poštivanje lokalnih zakonskih odredbi i pravila je isključivo na posjetiocu. Web shop www:beurer.ba   ne garantuje da je upotreba ove web stranice dolična ili dostupna za upotrebu u bilo kojoj stranoj zemlji ili pod bilo kojom drugom nadležnošću osim zemlje u kojoj je sjedište Web shop-a www:beurer.ba   – Bosna i Hercegovina.

Web shop www:beurer.ba   zadržava pravo da ograniči pristup bilo kojoj nadležnosti, području ili državi po svom sopstvenom nahođenju.

 

Napomena:

Molimo primite na znanje da niti jedan website nije 100% siguran, mi težimo u potpunosti zaštititi vaše podatke, ali ne možemo garantovati potpunu sigurnost. Pored toga, niti jedno računalo nije 100% sigurno od hakiranja ili neželjenog preuzimanja te preporučujemo da koristite sve dostupne mjere za osiguranje vlastitog računala i pretraživača.
Prava posjetilaca:

Posjetioci imaju pravo na informaciju, ispravak osobnih podataka, njihovo brisanje te povlačenje privole.

Informacija, ispravak, brisanje – kako bi ste ostvarili svoje pravo na informaciju, ispravak netačnih podataka ili njihovo brisanje, molimo javite se na mail:info@beurer.ba ili na tel: 033/268 365. Vaš zahtjev biti će riješen u najkraćem mogućem roku.
Ispravak – kako bi ste promijenili netačan podatak, ulogirajte se vašim korisničkim računom i sami izvršite potrebne promjene.

Brisanje – kako bi ste zatražili brisanje svojih osobnih podataka, molimo javite se na mail:info@beurer.ba ili na tel: 033/268 365. Napominjemo da iako ste zatražili brisanje, obrisati ćemo samo podatke koje ne moramo čuvati temeljem ugovorne i zakonske obaveze. Vaš zahtjev biti će riješen u najkraćem mogućem roku.

Eksport podataka u standardnom formatu – po zahtjevu ispitanika mi ćemo u najkraćem roku sve vaše osobne podatke koje pohranjujemo eksportirati u xml format, te ih isporučiti klijentu na mail adresu ili poštom.

Povlačenje privole – ako više ne želite primati naš newsletter, dovoljno je na dnu newslettera kliknuti na Unsubscribe

Rješavanje nesporazuma ili dodatna pitanja:
Kako bi ste riješili moguće nesporazume ili postavili dodatna pitanja, molimo koristite mail mail:info@beurer.ba ili na tel: 033/268 365