Čišćenje lica

Zašto je važno redovno čišćenje lica?

30 Aprila, 2021

Problemi sa kožom

Čista i besprijekorna koža je san svake žene. Međutim, ubrzani način života nam ne dozvoljava da posvetimo dovoljno pažnje našoj koži. Ujutro kada ustanemo, borimo se sa prekrivanjem podočnjaka, akni i drugih nepravilnosti na koži. Žurimo na posao, te samim tim nemamo dovoljno vremena za jutarnju rutinu, te odmah počnemo sa nanošenjem šminke na lice. Nepravilna ishrana, nedovoljan unos tekućine i nedovoljna fizička aktivnost svakodnevno utječu na stanje kože. Skupi tretmani za lice privremeno će poboljšati kožu, međutim važnije je ono što radimo svaki dan kod kuće, što se odražava na duge staze. Svakodnevno odlaganje čišćenja lica, dovodi do trajnih posljedica, te je iz tog razloga izuzetno važno nježno i temeljito čišćenje kože.

Čišćenje lica kao svakodnevna rutina

Kroz godine, naša koža se mijenja, a samim tim povećava se i potreba za dodatnom njegom kože. Izuzetno je važno da skidanje šminke bude detaljno i temeljito. Sapuni sa dodatnim mirisima i hemijom često dodatno iziritiraju našu kožu. Iz tog razloga  preporučljivo je koristiti sredstvo za čišćenje lica bez hemije i dodatnih mirisa. Bez zanemarivanja jutarnje rutine koja podrazumijeva umivanje mlakom vodom, kao i nanošenje hidratantne kreme prije šminkanja, treba naglasiti da je večernja rutina upravo ključna za održavanje kože lica čistom, te doprinosi tome da ujutro ustanete svježeg i odmornog lica. Baš kao što svaku večer prije odlaska na spavanje operete zube, tako trebate i čišćenje lica uvesti u svakodnevnicu.  

Postupak za večernju rutinu

  1. Detaljno operite ruke
  2. Operite lice mlakom vodom (ukoliko imate šminku na licu koristite klinički ispitano sredstvo za pranje lica bez hemije)
  3. Dobro isperite lice mlakom vodom
  4. Uključite Beurer FC 65 četku za lice, namočite je vodom te nježno očistite lice
  5. Namažite lice hidratantnom kremom bez hemije,
 i spremni ste za spavanje. Ujutro ćete se probuditi svježi i spremni za novi dan!  

BEURER FC 65 ČETKA ZA ČIŠĆENJE LICA

Beurer Pureo Deep clear facial četka za lice omogućuje nježno i temeljito čišćenje kože lica. Četka vibracijom ili pulsiranjem čisti kožu lica, ali i poboljšava cirkulaciju. Također, pomoću terapije plavog svjetla tretira ožiljke uzrokovane aknama i uklanja nečistoće zarobljene duboko u epidermisu kože, djeluje na pročišćavanje kože, učinkovito sudjeluje u borbi protiv akni i upala, te smanjuje pore. FC 65 četka za čišćenje lica ima tri brzine i dva programa:
  1. Vibracija – za posebno nježno čišćenje
  2. Pulsiranje – za temeljito čišćenje kako bi koža bila mekana i glatka
Svaki od ovih programa, ima tri brzine: sporo, srednje i brzo. Uz svaki program, odnosno brzinu, sami birate želite li upaliti LED plavo svjetlo. Sama četka je vodootporna, te se može koristiti pod tušem ili u kadi. Četka je vrlo mekana, te napravljena od sintetičkih vlakana. Ono što je najvažnije naglasiti je to da se uvijek koristi vlažna, te je morate namočiti prije korištenja.  

NAŠA KOŽA JE OGLEDALO ORGANIZMA

Pored čišćenja lica, nemojte zaboraviti na dovoljan unos tečnosti tokom dana, zdravu ishranu kao i kvalitetan san! Osim što ćete se bolje osjećati i Vaša koža će biti besprijekorna i čista!

Vaš Beurer

   

Kako pravilno koristiti FC 65 četku za čišćenje lica

Pogledajte u video prilogu