Česta pitanja

GARANCIJA

Šta sve podrazumjeva garancija, u kojim slučajevima važi, a u kojim ne?

Garancija vrijedi ukoliko je proizvod fabrički neispravan, te ukoliko se prilikom kupovine primjeti neispravnost proizvoda.

Garancija ne vrijedi kod:

  • oštećenja usljed nestručnog korištenja
  • potrošnih djelova (baterija, manžetna, raspršivač, posuda za lijek, maska i dr.)
  • grešaka za koje je kupac znao za vrijeme kupovine aparata
  • oštećenja nastalih pokušajima popravke od strane kupca ili neovlaštenih trećih strana
  • ukoliko se proizvod nije koristio i održavao shodno uputstvu (čišćenje kamenca i sl.)

ONLINE NARUDŽBE I DOSTAVA

Na koji način mogu naručiti Beurer proizvode?

Proizvode možete naručiti na sljedeće načine:

  1. Putem naše web stranice klikom na opciju “Dodaj u korpu”,
  2. Putem Facebook ili Instagram profila tako što ćete u inbox poslati Vaše podatke (ime, prezime, adresu, grad, broj telefona) i proizvod koji želite naručiti.

Koji je minimalni iznos narudžbe? 

Ne postoji minimalan iznos narudžbe proizvoda putem online kupovine. Za svaki ponuđeni proizvod se može izvršiti kupovina.

Ko snosi troškove dostave i koja je cijena dostave proizvoda?

Troškove dostave snosi kupac prilikom preuzimanja proizvoda. Narudžbe šaljemo brzom poštom. Cijena dostave je 7 KM.

Koliki je rok isporuke online narudžbe?

Rok isporuke je 24/48 radnih sati.

Koji je rok isporuke reklamacija i šta ukoliko proizvod nije moguće popraviti?

Obavezujemo se popravak izvršiti u roku od 45 dana od prijave kvara. Ako popravak traje duže od 10 dana, garanti rok se produžava za vrijeme koliko je trajao popravak. U slučaju da se aparat ne može popraviti u roku od 45 dana, zamijeniti će se istovjetnim novim aparatom ili zamjenskim.

PITANJA O PROIZVODIMA

BEURER BEAUTY 

Da li beurer IPL uređaji stvarno rade?

Da. U kliničkim testovima koje su provodili doktori, dokazano je da se tehnologija u Beurer IPL uređajima može koristiti za sigurno postizanje trajnih rezultata uklanjanja dlaka.

Na kojim dijelovima tijela mogu koristiti Beurer IPL uređaje?

Beurer IPL uređaji dizajnirani su za uklanjanje dlačica po cijelom tijelu. Najčešća područja koja se tretiraju su noge, pazuh, ruke, bikini zona i lice ispod jagodičnih kostiju.

Je li bolno koristiti beurer IPL uređaj?

Kada se pravilno koristi, većina korisnika prijavi lagani topli osjećaj kada se izda impuls. Beurer IPL uređaji imaju individualno podesive nivoe energije koje možete odabrati ovisno o osjetljivosti vaše kože.

Koliko često trebam koristiti beurer IPL uređaj?

Tretman tijela: Samo 3-4 tretmana mogu postići smanjenje dlačica do 50%. Za tretmane tijela, najbolje rezultate možete postići sa 4 tretmana koji se provode svake dvije sedmice, nakon čega slijede 3 tretmana koji se provode svake 4 sedmice. Tada se tretman može ponoviti prema potrebi.

Da li LAS 100 uređaj zaista radi? 

Da. Učinkovitost uređaja je klinički ispitana. Hiljade kozmetičkih studija i dermatologa koriste naučno dokazanu metodu dugotrajnog uklanjanja dlaka putem profesionalne laserske tehnologije.

Je li bolno koristiti uređaj Beurer LAS 100?

Tretman može biti pomalo neugodno iskustvo, ovisno o nivou intenziteta. Neki su korisnici taj osjećaj opisali kao pucanje gumicom o kožu. Drugi osjećaju toplinu, trnce. Svaki korisnik bi trebao sam odlučiti koji je za njega najpodnošljiviji nivo. Kako se količina dlačica na tretiranom području smanjuje, smanjuje se i osjećaj bola.

BEURER MEDICAL

Kako djeluje TENS?

Prema naučnim teorijama, terapija elektrostimulacijom djeluje na različite načine: Nježni električni impulsi šalju se kroz kožu do obližnjih živaca, gdje blokiraju / sprečavaju signale bola koji teku od izvora boli do Vašeg mozga. Nježni električni impulsi povećavaju proizvodnju prirodnih sredstava za ublažavanje bolova u Vašem tijelu, poput endorfina.

Šta je EMS?

Električna stimulacija mišića (EMS) raširena je i općenito priznata metoda, a godinama se koristi u sportskoj i rehabilitacijskoj medicini. U sportu i fitnesu, EMS se koristi kao dopuna konvencionalnom mišićnom treningu, za povećanje performansi mišićnih grupa i za prilagođavanje fizičkih proporcija, između ostalog i za postizanje željenih estetskih rezultata. Postoje dvije različite vrste EMS aplikacija. Jedna je za ciljano jačanje mišića (aktivirajuća aplikacija), a druga je za postizanje opuštajućeg, opuštajućeg efekta (opuštajuća aplikacija). 

Da li je uređaj za krvni pritisak takođe pogodan za otkrivanje abnormalnosti otkucaja srca?

Kod poremećaja otkucaja srca, posebno atrijalne fibrilacije, elektronički uređaji koji koriste oscilometrijsko mjerenje samo su djelomično prikladni. U ovoj se situaciji krvni pritisak mora mjeriti stetoskopom (Riva-Rocci metoda) jer se elektroničkim uređajima mogu dobiti netačni rezultati. Pogledajte napomene u uputama za upotrebu.

Zašto se u 2 uzastopna očitavanja dobijaju različita očitanja?

Krvni pritisak i puls zavise od mnogih faktora koji mogu imati efekta čak i u kratkom roku: Fizički utjecaji, medicinski utjecaji, fizička vježba, mišićna napetost, govor, uzbuđenje, buka itd. Relevantan je i način na koji se vrši mjerenje: manžetna nanesena prečvrsto / prelabavo manžetna nije u nivou srca prekratka pauza između merenja nema vizuelnog ili akustičnog zaslona subjekta.

BEURER WELLBEING

Zašto imam različite vrijednosti tjelesne masti na vagi kod doktora ili u teretani? 

Različiti dobavljači bilježe različite vrijednosti mjerenja u softveru. Ove procjene mogu rezultirati razlikama u mjerenjima. B.I.A. Metodu mjerenja tjelesne masnoće obično treba smatrati mjerenjem trenda, a ne apsolutnim mjerenjem, jer ukupno mjerenje ovisi o mnogim vanjskim faktorima.

Kako mogu dodati novog korisnika na vagu BF 850?

U aplikaciji Vam je potreban vlastiti korisnički profil. U aplikaciji odaberite svoju skalu u odjeljku Postavke> Moji uređaji> BF 850 ​​i tamo dodajte novog korisnika. Možete i stvoriti novog korisnika bez aplikacije pritiskom na tipku SET. Da biste ovog korisnika kasnije dodali u aplikaciju, postupite na sljedeći način: U aplikaciji odaberite vagu u odjeljku Postavke> Moji uređaji> BF 850 ​​i tamo dodajte ovog korisnika.

Zašto je “ERR” prikazan na ekranu vage?

Postavite vagu na čvrstu, ravnu površinu i pobrinite se da stojite na mjestu s ravnomjernom raspodjelom težine kada ste na vagi. Meke, neravne površine (npr. Tepih) mogu uzrokovati netačnosti tijekom mjerenja. Takođe imajte na umu da koje je ograničenje vage koju koristite.

Kako mogu očistiti MK 500

Ispraznite i očistite spremnik nakon svake upotrebe razblaženom vodom i otopinom esencije sirćeta. Očistite filter za vodu nakon svake upotrebe čistom vodom sa česme. Ako ne namjeravate koristiti Maremed® duže vrijeme, ostavite filter za vodu i otvoreni spremnik da se suše na zraku sedmicu dana. Ako se ne očisti na odgovarajući način, u vodi i na filteru za vodu mogu se stvoriti bakterije, alge i gljivice.

Za šta se koristi UVC svjetlo na MK 500?

UVC svjetlost eliminira do 99% bakterija, virusa i mikroorganizama iz vode. Iz sigurnosnih razloga, UVC lampa se isključuje čim podignete poklopac.

Koliko često se mijenjaju filteri na MK 500?

Preporučujemo zamjenu filtera za vodu i predfiltera novim filtrima nakon 2200 radnih sati. Nakon isteka 2200 radnih sati, na dodirnom displeju zasvijetlit će indikator promjene filtra Napomena: Upotreba UVC lampe može dovesti do lagane smeđe boje na filtru za vodu. Mali kristali soli mogu se takođe stvoriti na filtru za vodu ako se uređaj redovno koristi.

BEURER ACTIVE

Koji je ispravan način nošenja senzora aktivnosti?

Nosite senzor aktivnosti na lijevom zglobu (ako ste ljevoruki, nosite ga na desnom zglobu). Provucite kraj narukvice kroz otvor. Sada pritisnite pričvrsnu kopču u otvore narukvice dok ne čujete da klikne na svoje mjesto. Alternativno, senzor aktivnosti možete nositi i u džepu pantalona.

Kako mogu analizirati svoje aktivnosti i podatke o spavanju?

Sačuvane podatke možete prenijeti na pametni telefon (Android i iOS) putem Bluetooth®  Vašeg senzora aktivnosti, gdje ih zatim možete analizirati. Za ovo vam je potrebna samo besplatna aplikacija beurer HealthManager na Vašem pametnom telefonu. Senzor aktivnosti koristi Bluetooth® (niskoenergetski), 2,4 GHz frekvencijski opseg. Kompatibilno sa: Pametni telefoni / tableti sa Bluetooth® 4.0 iOS verzija od 7.0 Android ™ uređaji sa Bluetooth® 4.0 od verzije 4.3

Kada treba napuniti bateriju u senzoru aktivnosti?

Napunite bateriju u senzoru aktivnosti ako se na ekranu prikazuje LOW BATT kada pritisnete tipku. Čim se na displeju prikaže LOW BATT, maksimalna snaga baterije ostaje 15 sati. Da biste kontinuirano snimali podatke, nikada ne dopustite da se baterija potpuno isprazni.

BEURER BABY

Koliko mjerenja se može pohraniti u vagu za bebe BY 90?

Može se pohraniti najviše 10 mjerenja.

Zašto je na ekranu vage BY 90  prikazano „Err“? 

Ova poruka o grešci ima dva moguća uzroka: Vaga nije na čvrstoj, ravnoj površini. Postavite vagu na čvrstu, ravnu površinu i pobrinite se da se Vaša beba ne migolji. Ponovno obrišite vagu za bebe. Premašen je maksimalni kapacitet težine od 20 kg. Uklonite težinu sa vage.

Kako se mjerenja mogu prenijeti u aplikaciju „beurer BabyCare“?

Da biste izmjerenu težinu prenijeli u aplikaciju, pritisnite Bluetooth® tipku nakon što je mjerenje uspješno provedeno. Očitavanja se prenose u aplikaciju čim se vaga poveže s aplikacijom putem Bluetooth®-a. Dječja vaga se automatski isključuje nakon što je prijenos uspješno završen. Tada u aplikaciji možete pronaći sva novo prenesena mjerenja. Tada se mogu dodijeliti željenom profilu bebe i tako prenijeti na vremensku traku aplikacije.