Prvi festival ženskog zdravlja

31 Maja, 2024

28.05. U Domu mladih u Sarajevu održan je Prvi festival ženskog zdravlja, posvećen fizičkom i mentalnom stanju žena u svim fazama njihovih života. Organizator je kompanija Sfera d.o.o. Mostar i portal i časopis BeautiFUL.

Festival je okupio brojne posjetioce i stručnjake iz oblasti zdravstva, predstavljajući spoj izložbenog dijela, gdje su kompanije predstavile svoje proizvode, te konferencijskog dijela, fokusiranog na edukaciju i dijalog o najvažnijim temama vezanim za žensko zdravlje.

Una lijek je predstavio nove uređaje brenda Beurer koji su posvećeni ženskom zdravlju. Uređaj koji nam uskoro stiže na tržište je inovacija koja je potrebna skoro svakoj mladoj ženi, a u pitanju je EM 55 menstrualni tens koji može pružiti olakšanje kod menstrualnih bolova i bolova izazvanih endometriozom.

Pored menstrualnog tens uređaja, predstavili smo i Beurer PT 20 Pelvi Strong, pomagalo koje služi za poboljšanje, otklanjanje te prevenciju slabosti mjehura.

Također, važan korak u očuvanju zdravlja je i redovna kontrola pritiska, kao i trening. U ovoj oblasti Beurer je predstavio tlakomjere, kao i masažere koji pomažu pri upalama nakon treninga. Pored toga, posjetiocima je pružena i mogućnost besplatnog mjerenja tjelesne težine putem precizne BF 1000 dijagnostičke vage.

Na temu ishrane i nutricionizma, izložena je Beurer DS 61 nutricionistička vaga za brzo i jednostavno mjerenje težine namirnica i određivanje hranljive i energetske vrijednosti.

U oblasti njege kože, koja je također bila tematika festivala, Beurer je predstavio četke za čišćenje i masažu lica.

Asortiman koji je posebno privukao pažnju ka našem štandu je Beurer Style Pro linija za njegu kose. Svim posljetitetljkama ponudili smo besplatne frizure sa Beurer uređajima.

Prvi Festival ženskog zdravlja predstavlja značajan korak ka promociji ženskog zdravlja u Bosni i Hercegovini i otvara vrata daljnjim inicijativama usmjerenim ka podizanju svijesti o važnosti brige o zdravlju žena u društvu.